Először fenntartásaim voltak, hogy az este háromnegyed hétkor kezdődő edzésem előtt érdemes-e koffeintartalmú stimulánst inni. De úgy voltam vele, hogy a Megatesztnek ez a lényege: próbáljuk meg, mi baj lehet. 

A brazil jitsut sokszor jellemzik úgy, mint a testünkkel való sakkjátszma. Folyamatos mentális koncentrációt igényel, vajon mi lesz a másik következő lépése, miképpen kerüljek domináns pozícióba, hogyan bírjam kopogásra a másikat.

Így a mentális koncentráció maximálizálása testmozgás közben rendkívül fontos szerepet kap. Ha pedig ezt külső segítséggel tudom fogozni, az a főnyeremény.

Mindig alapos, közös bemelegítéssel kezdjük az edzést. Eddig semmi gond nem szokott lenni, szuper edzőnk van. Ezt azonban minden alkalommal technika tanulás követi, ahol körbe üljük az edzőt, miközben demonstrálja az elsajátítandó mozdulatsort. Majd pedig minden újdonságot az edzőpartnerünkönk kell begyakorolni, leképezni a korábban megfigyelteket. Na itt szoktam elfogyni. Elkalandozom, miközben az edző legapróbb rezdülését is meg kéne jegyeznem, mert a jitsuban rengeteget tud számítani egy-egy apróság.

A Hot Blood kiváltotta a hozzá fűzött reményeimet. Úgy érzem jobban tudtam figyelni, nem volt a megszokott kimerültség érzet, a figyelem szétesése. Nem volt extra a hatása, ezt a fél adagnak tudom be. Ha ma simán tudok aludni, amikor hazaérek, akkor legközelebb 2 adagoló kanállal próbálom ki.

(03.18.- Másnapi update: Simán tudtam aludni, bár alapból elég jó alvó vagyok.)