Ideje kitérni a táplálékkiegészítőkre, amit eddig két okból is szándékosan kerültem. Egyrészt 1-2 nap után „szakvéleményt” írni szerintem nem hiteles. Másrészt az edzőtermek világán kívülről érkezem, így kevés az összehasonlítási lehetőségem és az is csak tanulom, hogy egyáltalán milyen előnyös hatást keressek, vagy várjak el egy terméktípus kapcsán.

Akkor most következzenek az első gondolatok, szigorúan magánvéleményként egy amatőrtől – nem marketing jelleggel. 😊

A teszt első 4 hetes időszakra az alábbi 3 táplálékkiegészítőt kaptuk:

1.       Multi-Pro Plus

2.       100% Whey Protein Professional

3.       Hot Blood Hardcore

Az első egy multivitamin csomag 7 kapszulával, illetve tablettával. Tartalmilag kár lenne boncolgatnom, nem is értek hozzá, meg aztán mindenki tudja hogy kell a testnek. A meglétét kevésbé érezzük, a hiányát annál inkább. Indirekt módon megközelítve…az elmúlt másfél hétben szűkítettem a táplálkozási spektrumom (igaz, minőségibb ételekre), a nulláról gyorsan magasra emeltem a fizikai terhelésem és a hektikus időjárás is szórakozik velünk (amitől általában azonnal betaknyosodom), most mégis rendben érzem magam. Hiszem, hogy ebből rendesen kiveszik a részüket ezek a vitaminok és nyomelemek.

100% Whey Protein Professional-t csokis ízben kaptuk. Ennek örülök, mert a gyümölcsös ízeket max. üdítőben kedvelem. Szerintem finom, ráadásul többféle módon is fogyasztható. Én reggelire zabpehellyel, napközben vízzel, lefekvés előtt light yoghurttal szoktam keverni, ahogy az adott napon éppen kijön. Itt mondjuk van egy kis gond, hogy a két edzés után és lefekvés előtt is használnám, de a napi 2 adagot nem lépném túl. Valamelyik így kimarad. Most egyébként, hogy nélkülözöm az átlagos napi édesség normám, ez lett a napi „finomság” (pedig gyakorlatilag nincs is benne cukor!).

A Hot Blood Harcore-t viszont igyekeztem kellő gondossággal feltérképezni, ami most is folyamatban van. Az összetevőket olvasva (bár egy részüket nem ismerem pontosan) az alkotók nem vicceltek, gyakorlatilag egy fél táplálékkiegészítő üzletet bepréseltek egy dobozba. Edzés előtti stimulánsként egy kicsit tartottam tőle, hogy elfogyasztása után teli pupillákkal és agresszív tekintettel nyomom majd a végtelen szériákat – mert ez nem az én utam. Végülis az eddigi tapasztalataim kellemesek voltak. A guarana-s íz nekem bejön, szerintem finom. Főként reggel használom, mert ébredés után van 1,5 órám az edzésre és utána a készülődésre, hamar neki kell fogni. Félálomban elfogyasztom az hardcore-t, majd az otthoni edzés kezdése után néhány perccel úgy érzem magam, mintha a leg éberebb napszakomban lennék és jól mennek a tervezett gyakorlatok. Érdekes…tetszik 😊

Ugyanakkor azt is meg kell jegyeznem, hogy én naponta egy reggeli kávéhoz vagyok szokva, mint élénkítő-forrás. A munka mellett 2 suliba járok, az egyikben államvizsgára készülök, sok a stressz, alapból rosszul alszom. A hardcore napi adagjában 300mg koffein, azaz kb. 2 erős kávé van, ezért – egyelőre óvatosságból – az esetleges délutáni használatkor lefelezem az adagot.