Csütörtökön (02.24) menetrendnek megfelelően egy hát nap következett. A reggeli testsúlymérés 86,3 kg-ot mutatott, ami annak tükrében, hogy hétfőn 86,7 kg volt ez az érték nem túl hatalmas ugrás, de mivel még csak az első napokról beszélünk nem annyira mérvadó. A hátedzésem 5 gyakorlatból állt össze:

 

Ismétlésszámokat tekintve egy két bemelegítő sorozat után a 4 szett 8-10 ismétlés a cél. Következő alkalommal szeretném a felhúzást is beépíteni a rendszerbe, de mivel régen csináltam először egy tapasztaltabb jó barátommal átbeszélem a pontos kivitelezést. Mivel ebben az esetben én fogok alkalmazkodni kicsit át lesz variálva a jövő heti edzés sorrendje. (Húzós 3 nap fog várni rám vasárnaptól kezdődően: mellnap, lábnap, hátnap…)

Az étrendet tekintve szerencsére teljes mértékben sikerült eddig tartani mindent, ami a minta tervembe is szerepel. A egyetlen pihenőnapon azaz pénteken, annyi módosítást végeztem, hogy mivel aznap kevesebb kalóriát égetek el edzés hiányában, az esti étkezésnél a bulgurt 2db pufi rizsre, a csirkét pedig egy konzerv tonhalra cseréltem. (természetesen a saját leves verzióra). Ez már ekkor az 5.-ik napja volt, hogy nem ittam kávét, és mivel ezen a napon a Revex 16 mellett nincsen Hot-Blood így egyet megengedtem magamnak. (Nagyon jól esett 😊) De ez csak a tudat hiszen amúgy a hét többi napján se éreztem hiányát, bőven megadta a kellő energiát a Revex is.

Szombatra (02.26) az eredeti edzés tervem szerint egy kis vádli és has után cardio lett volna a cél, de egy Scitec cikk és egy véletlenszerűen rátalált kar edzés tipp videó hatására ezt is átvariáltam. Mivel a karomat valamelyest elmaradottnak érzem, a vádlit pedig viszonylag előrehaladottnak (hála a 24 éven át 3.ik emeletre lépcsőzésnek) így a szombat egy második kar edzés lesz a tervbe és marad mellette a cardio is természetesen.

Eddig a karomat sose szuperszettben edzettem, és mivel az említett Scitec cikk is pont ezt emelte ki mint előny, valamint a videó tippjei között ez ugyancsak szerepelt, így összehoztam egy újdonsült kar edzéstervet amit a szombati nap le is teszteltem:

 

A bemelegítés után, a cél az volt mindig, hogy olyan súlyt válasszak, amivel legalább 6 ismétlés megy, de nem több mint 9. Ha ez megvan akkor ezzel a súllyal 3 szett a már fent említett szuperszett módra (bicepsz+tricepsz)

Ami újdonság volt az a dropset bevezetése az utolsó gyakorlatnál. Ez egyfajta vetkőzős módszer, de összesen csak egy lépcsővel. A lényege az, hogy amint megvan a 6-9 ismétléses gyakorlat, egyből egy olyan kellően kis súlyra rakni, amivel épphogy megy a 20 ismétlés, és persze a szuperszett miatt egyből tovább a tricepsz gyakorlatra, ahol ugyanez a dropset érvényes, ami így már úgymond 4 kör egyhuzamba, és ebből is 3 szett. Mondanom se kell a végén már azt se tudtam mit érzek, de azt nagyon… Itt már csak a Hot-Blood tartotta bennem a lelket, meglepően nagy lendületet adott minden edzéshez a fél adag is. Zárásként jöhetett a 30 perces cardio rész, itt ismét a biciklire esett a választás, ahol sikerült is tartani a 140/perc-es pulzus célt. Meglepő volt nekem, hogy a hétfői biciklizéshez képest már most 3 nehézségi szinttel feljebb kellett állítanom a gépét ugyanolyan RPM mellett, hogy elérjem ezt az értéket. Ha így haladok előbb utóbb a szerdai éhgyomros cardio napon is be tudom szorítani 140 re a jelenlegi 160 helyett, ergo már most látszik a fejlődés e tekintetben.