Naplóm első fejezetében szeretnék egy mögöttesebb tartalmat szeretnék megfogalmazni azzal kapcsolatban, miért is jelentkeztem a megatesztre. Az aktív sportolás serdülőkorom óta, életem szerves részét képezi, mindig is fontos volt számomra, hogy egészségesen éljek és a céljaimnak megfelelően táplálkozzak. Természetesen ez egy folyamat részeként alakult ki amely azzal kezdődött, hogy Édesapám által megismerkedtem a súlyzós edzéssel és az edzőtermek világával. Szerencsére, közeli barátaimmal is sikerült megszerettetni ezt a sportot, így mindig akadtak partnereim a vasak világában és azon kívül is.

     A sport maga mint tevékenység számos pozitív hatással bír az ember életére. Ezek közül is talán a legfontosabb, hogy egészséges értékrendet biztosít az egyén számára,megfelelő tartást ad és nem utolsó sorban, egy olyan életvitelt honosít meg, amely keretbe foglalja az ember mindennapjait. Egyszerűbben kifejezve megtanít embernek lenni, bármilyen nehézségekbe is ütközöl az életed során. Megtanít méltósággal viselni a kudarcokat és kellő alázattal kezelni a sikereket. S, hogy miért írtam le ezeket ilyen hosszadalmasan? Ennek, oka, hogy sajnos pár hónapig megtapasztaltam azt, milyen, amikor ez kevésbé van jelen az életemben mint korábban. Történt ugyanis, hogy Erasmus ösztöndíjat nyertem külföldre, Varsóba, 5 hónap időtartamra. Ezt, hála égnek, sikeresen teljesítettem, rengeteg felejthetetlen élménnyel gazdagodtam, s nem utolsó sorban végre önállósodtam is, amire azért bevallom, egyke gyermekként, szükség is volt. Ugyanakkor a sok jó dolog mellett, árnyoldala is volt ennek a kalandnak, hiszen ezen időszak alatt, s azt ezt követő néhány hónapban, messze sodródtam attól az életmódtól, amit korábban rutinszerűvé tettem. Bár a minőségi táplálkozásra ezen időszak alatt is figyelmet fordítottam, az edzésben valahogy elvesztettem a motivációm, csináltam, de egyre ritkábban. Persze a kollégiumi élet sem hiányzott, gyakori összejövetelek, bulik jellemezték ezt az időszakot, amit persze nem bánok, hisz sok remek emberrel ismerkedtem meg, ugyanakkor valamilyen szempontból mégis csak hátráltatott.

     Miután hazatértem külföldi utamról, újból nekiálltam az edzésnek, azonban nem számítottam arra, hogy komoly problémába fogok ütközni. Sajnos reflux-szerű, a rekeszizmommal összefüggő problémám alakult ki, amely a későbbi gyógyszeres kezelés hatására csak rosszabbodott. Az étvágyam nagyon korlátozott lett, sajnos sok kilótól is megszabadultam ennek következtében, hiszen ezek a gyógyszerek szinte a teljes emésztésem működését megzavarták. Az edzésben is kellemetlenségek jelentkeztek, nem tudtam úgy és olyan intenzitással edzeni mint korábban. Leginkább azonban lelkileg viselt meg ez a probléma, mivel esetemben a reflux, torokfájás formájában jelent meg, ami sajnos nagyban befolyásolta az éneklési képességeim, amivel korábban soha nem volt még semmilyen jellegű problémám, így ez nagyon megérintett.

    Körülbelül, ezen körülmények közepette figyeltem fel, a Bodybuilder webmagazin oldalán, a megateszt lehetséges hírére, november vége környékén. Ekkor azonban, egyből tudtam, hogy ez az a lehetőség, amely kiránthat ebből a borús helyzetből. Jókor jött, hiszen egyébként is azt terveztem, hogy újra megpróbálok visszatérni arra, a korábban már említett életvitelre, amellyel a kapcsolatom kissé meglazult az elmúlt időszakban. Rájöttem arra, hogy egy bizonyos szintig semmi probléma nincs azzal, ha az ember szórakozni jár, összejön a barátaival, vagy csak úgy jól érzi magát egy buliban, ugyanakkor egy bizonyos határvonal átlépése után, ez inkább romboló hatásúvá válik. Sajnos több ismerősömön, barátomon is azt figyeltem meg, hogyha az ember hétvégéről-hétvégére belekerül egy ilyen körforgásba, az elképesztő ambíció romboló és motiváció ölő tud lenni. A korábban fontos dolgok háttérbe szorulnak, az ember csak tengődik a mindennapok során, konkrét cél vagy elképzelés nélkül. Ez az, amiről én azt gondoltam, hogy nem tehetem meg, hiszen terveim vannak a jövőt illetően, illetve nem akarok úgy visszatekinteni ezekre az évekre, hogy nem tettem mindent annak érdekében, hogy elérjem azt amit szeretnék. Persze, nem akarok álszent lenni, nem lettem antialkoholista, ma is szeretek a barátaimmal szórakozni, pusztán csak prioritást jelent számomra, egy olyan életmód megvalósítása, amellyel minden helyzetben megőrizhető a méltóságom és a tartásom.

     Számomra, a megateszt is ebben jelenti a legnagyobb segítséget, hiszen nem csak azt tekintem fő feladatnak, hogy 16 hét alatt a lehető legtöbbet hozzam ki magamból, hanem, hogy egy olyan életvitelt alakítsak ki, amely konstans fenntartható lesz a jövőben, s amellyel emberileg is ,teljes mértékben azonosulni tudok. A megateszt lehetséges ténye , s az, hogy talán én is bekerülhetek, egyből felvértezett. December elején diákmunkát vállaltam, hogy önállóan tudjam biztosítani a felkészüléseim anyagi vonzatait, hiszen bár szerencsés vagyok, mivel a szüleim mindenben támogatnak, mégsem szeretném ezen terheket rájuk hárítani. Új ötleteim lettek a továbbtanulás terén is és azt is elhatároztam, hogy ismét nekivágok a külföldi tanulmányoknak, egy jövőbeli, újbóli Erasmus részvétellel.  Kicsit hosszúra sikerült az első bejegyzésem, ezért elnézést kérek, de tulajdonképpen, jól esett leírni, összefoglalni a jelentkezésre való indíttatásom eredendőit, s azt, hogyan is kezdődött az utam a megatesztre.