Sziasztok!

Ez a Scitec Megateszt a lehető legjobbkor jött.

2012-től nemzetközi kamionsofőrként tengettem életem 2021 januárig. 9 hét folyamatos munka / 2 hét pihenő otthon beosztásban. Ez azt jelenti ,hogy 9 hétig folyamatosan a kamion fülkéjében ” éltem” ,Európa útjain. Ez idő alatt ,szerencsés esetben 1-2 alkalommal tudtam valahol edzőteremben edzeni. Vásároltam kézisúlyzókat és a parkolókban,pihenőidőkben azokkal edzettem. Az időjárás nem volt mindig a barátom 🙂

Télen -5 C°-ban a hóesésben…sötétben a kamion lámpájának és fejlámpámnak fényénél…nagykabátban. Nyáron a betonon a tűző napon… Volt mikor reggel 6-kor  vagy este 20:00-kor. Kamion mellett a parkolóban vagy az üres pótkocsin…Hétvégén elmentem futni ,ha olyan helyen tudtam parkolni ahol volt zuhanyzó….

Mindenki UFO-nak nézett. De én nem akartam “nagy kamionossá” válni, nem akartam elhízni. Mindig kérdezték -“Hogy van erre energiád?” -“Miért csinálod?” Érdekes, nyáron a kockás hasam láttán soha sem kérdeztek ilyet 😅

83 kg testsúlyt tartottam 12-15 %-os testzsír mellett közel 8 évig folyamatosan.

50 -70g szénhidrát volt a NAPI mennyiség ,hogy a mozgásszegény életmód mellett ne zsírosodjak. Az első szálkásításom közel 8 hónapig tartott (4hónap +2 hét “pihi”+4 hónap). Miután kitapasztaltam a tápanyag/kalória igényemet már 6 hónap is elég volt ,de így is 2x olyan hosszú mint normál esetben. A mozgáshiány miatt szinte csak a diétávál tudtam elerni a “six pack” hasat.

2018 nyarától 2020 végéig hetelős munkát végeztem. Ez azt jelenti,hogy Hétfőtől Péntekig folyamatos sofőrmunka ,edzés nélkül.  Szombat-Vasárnap szabadnap és ez idő alatt végig edzettem az összes izomcsoportot +beiktattam egy futást is.

A súlyom felment 87-88 kg-ra a testzsír%-om maradt 14-15 %-on.

Ez év januárjában munkahelyet váltottam,napi bejárós sofőr lettem. Rendszeresen tudok edzőterembe járni. Így az alacsony testzsírt pár hónapra beáldozva 8 év után végre újra tömegelek. Tesztelek étrendeket…..

Jelenlegi munkámmal kb.250 g ch/nap a zsírosodási határom. Január 18-tól most március 13-ig sikerült kb 4 kg súlyt felszednem. Karom és combom 1-1 cm-t vastagodott.

Jelenleg 91-92 kg vagyok.

Célom a következő:

Még 4 hétig  TÖMEGNÖVELÉS. 94-95 kg-os súly elérése mérsékelt zsírosodás mellett.

Április közepétől újra SZÁLKÁSÍTÁS. Minimum 10-12%-os testzsír elérése………………..