fbpx

szabályzat

1. A Scitec Megateszt egy test átalakulási verseny, amelynek célja, hogy a versenyző fizikuma vizuálisan az előnyére változzon a tesztidőszak alatt. A Megateszt célja annak bizonyítása, hogy milyen fizikai változást lehet elérni tudatos sportolással és csúcsminőségű táplálékkiegészítők alkalmazásával. A Scitec Nutrition ehhez a versenyzőknek táplálékkiegészítő csomagot biztosít. A táplálékkiegészítő csomagot a szervezők állítják össze.
2. A versenyzőknek edzés és táplálkozás/táplálékkiegészítés kombinációjával kell minél nagyobb változást elérni. Nem definiálható az, hogy tömegnövelés vagy a testzsír elvesztése szükséges: a versenyzőnek magának kell meghatározni, hogy milyen módszerrel teszi esztétikusabbá a fizikumát, hogy minél jobban a látható különbséget produkáljon.

3. A Megatesztre bárki jelentkezhet, aki a 18. életévét betöltötte. A jelentkezésnek nem feltétele izmos fizikum vagy komoly edzésmúlt, de nem is kizáró ok. Testépítő versenyzők vagy volt versenyzők, valamint korábbi Megateszt indulók a 2022-es Megateszten nem indulhatnak. A szervezőknek joguk van versenyzőket delegálni. Minden jelentkező egyedi elbírálás alá esik.

4. A Megatesztre jelentkezni online lehet a jelentkezési lapon 2022 január 31-ig bezárólag. A szervezők 100 férfi és 50 női versenyzőt választanak ki, ők jutnak be a versenybe. A kiválasztott 150 indulónak a verseny kezdetén és a selejtezőkön személyesen kell megjelennie. A meg nem jelenő versenyzők automatikusan kizárásra kerülnek.

5. A Megateszt kieséses rendszerű, 3 fordulóból áll, a selejtezők 4, 6, majd újabb 6 hét elteltével esedékesek.

A verseny fotózással és a testméretek mérésével indul, azután kapja meg a versenyző az első teszt csomagot. Négy hét múlva a következő fotózáson készült képek kerülnek összehasonlításra az első képekkel. A szervezők elsősorban a két kép különbsége által mutatott fejlődés alapján választják ki a továbbjutókat.
A második és harmadik körben a fotózás 6-6 hét múlva lesz. Akkor a versenyzők a következő időszakra újabb táplálék kiegészítő csomagot kapnak.
Férfiak közül először 100-ból 50, majd 50-ből 25 versenyző kerül a döntőbe. A női mezőnyben 50-ből 25, majd 25-ből 10 versenyző kerül a döntőbe.

Selejtező időpontok:

2022.02.18-19-20. (péntek-szombat-vasárnap) 150 bejutott első fotózás
2022.03.18-19-20. (péntek-szombat-vasárnap) 1. selejtező
2022.04.30.-05.01. (szombat-vasárnap) 2. selejtező
2022.06.11. (szombat) döntő

6. A versenyen való továbbjutást elsősorban a képek közötti különbség határozza meg. A szervezők a versenyzők testméreteit is lemérik és kétséges esetekben ezeket az adatokat is figyelembe veszik.
7. A versenyzőknek ún. tesztnaplót kell vezetni. Erről tájékoztatást az első fotózáskor kapnak. A tesztnapló mellőzése kizárást vonhat maga után.
8. A jelentkező a nevezési lap elküldésével tudomásul veszi, hogy kötelezettséget vállal a selejtezőkön való személyes megjelenésre a megadott időpontokban. Időpont módosításra lehetőség nincs, a szervezők által készített beosztás szerint kell megjelenni.

A versenyző tudomásul veszi, hogy a Megateszt időtartama alatt kép és hangfelvétel készül róla és interjún is részt kell vennie.

9. A Scitec Megateszt 2022 díjazása: 1. 300e, 2. 150e 3. 100e Ft értékű Scitec Nutrtition táplálékkiegészítő.

10. A Megateszt lebonyolításának pontos részleteit a szervezők minden bejutott versenyzővel egyeztetik.
11. A versenyző kijelenti, hogy a versenyre kiható betegsége nincs, valamint közerkölcsöt sértő és/vagy közfelháborodást kiváltó tevékenységet soha nem végzett.